We can have a positive attitude towards life, or a negative attitude. We can focus on the good or we can focus on the bad. Keeping a positive mental attitude is one of the keys to success. The choice is always up to us.
RSS

Wednesday, March 24, 2010

BENDE DAH NAK JADIK

Patutla raser berat hati nih nak keluar semalam...
al-kisahnya, malam semalam semua ajak keluar...alida ajak gi makan KFC, Farah ajak maen futsal, allo plak ajak gi makan kt ct...tapi disebabkan raser malas yang amat, me buat keputusan utk dok kat umah jer..tapi pesan kat allo nasik goreng tomyam yg sodap..hehe...pas smua kua, me dok umah teng0k tv and maen facebook..heheh..tiba-tiba je raser bosan and ngantuk sebab dok sorang2...raser nyesal lak x ikot die org kua..huhuh...bila ngantuk da menguasai diri, tros la wat keputusan utk menidurkan diri kat katil..baru je nak lelap tiba2 dapat call dari allo...jeng3x...lalu...:::-

me:hah..hehe...nape allo?

allo: weyh,datang ct skang weyh..


pelik da time tu..xkan nak kena gi amek makanan kat sane plak..huhuh


me:aik,nape?


allo:ak accident kat cni..datang cepat weyh..
.
(
suara da mula ketar da)


tros segar mater yg ngantuk td...pelagi,,,tros menggigil...letak je tepon tros call alida soh balik cepat tp die gi direct ke sana sebab da alang2 kat luar...me da blur,,,camne nak gi sane ni..dahla die org baru pas accident motor..ni nak gerak gi naek motor ke?penin2 + takut2 da..huhuh..tiba2 dapat message alida soh gune kete die...ni satu hal lagi...dahla kelam kabut carik tudung sampai tersalah masok bilik org.. (
maapla ye tuan bilik...tersalah masok..hehe)..

pastu nak start kete plak x boley...da try byk kali still x boley..adoih pening..pelagi,call la balek tuan kete,rupe2nya ade cara..huhh..dahla lame x bawa manual, kelam kabot + riso tahap gaban, lampu kete plak xon..patotla rase pelik apsallah meter ni xde cahaye..rupe2nya pegi buka spotlight..keh3...hampeh tol...pas da seda lampu salah buka, baru gerak balik..pastu bawak da x hingat pape da..dalam pale dok pk org accident tu camne..trok ke?..kene admit ke?..huhu..bawak punya bawak sampai xsedar langgar lampu merah plak..adoi..naseb xde kete laen..kepala da melayang trok sgt da time tuh..dengan tahan raser riso tahap gaban & raser nak nangis kerisauan..huhu..mujur sampai spital dgn slamat....pastu sampai je spital, memang xpk ape da..tros cari mangsa..jumpe je tgk allo ok..cuma pening2...ALHAMDULILLAH..nasha plak juz retak tulang skit kt kaki..fuh...nafas legalah skit..mujur xde pape trok.....kepada mangsa kejadian :get well soon k..bende da nak jadi..kiter xtau.....kepada tuan kete:terima kaseh bagi pinjam.....

.....gambaran kejadian...

motor yang remok trok bersama nasik goreng tomyamku dibakulmu..huk3.
.

motor mu....

mangsa dan pelawat...huhu..get well soon...

p/s:bawalah kenderaan secara berhati-hati dan pastikan anda memakai topi keledar yang disahkan oleh sirim..huhuh..


3 comments:

:: arLynnE :: said...

hahaha.walaupun ini suatu perkara serious, tapi lawak lah ko ni..hahaha.

MISSYEN said...

topi keledar aku la tu yg ad sirim..hahaha.

baby said...

alyn:ko nih hampeh tol..ni serious nih...
yantea:tula...konya ade sirim..elok lg ak tgk....cume calar2 jer..hehe...

Post a Comment